Presentation av lärare

På Sabine Rosén Utbildningar kommer du träffa expertis från flera skrån. Skolan har lagt vikt vid att utbildningen ska ge djupare förståelse för de ämnen du kommer kombinera och använda som kinesiolog. Det betyder att du utöver lärare som idag arbetar som kinesiologer också kommer träffa lärare med stor yrkeserfarenhet av att arbeta med träning, rehab, akupunktur och psykologi.

Kursplanen är preliminär och lärarlistan fylls på allteftersom – här nedan en kort presentation av några av våra lärare som kommer att undervisa på Yrkesutbildning till Kinesiolog – klinisk inriktning.

Sabine Rosén

Sabine Rosén

”Som lärare på skolan är min roll är att hålla den röda tråden genom hela utbildningen, och att vaka över att utbildningen anpassas till varje elev individuellt. Jag tänker som så att det är först när nya kunskaper tillåts blandas upp med en människas egna unika styrkor som magi kan inträffa och vi kan se förvandlingen från elev till unik terapeut.”

Sabine Rosén har sedan 1991 arbetat heltid som terapeut och är utbildad kinesiolog, massage- närings- och fytoterapeut samt akupunktör. Sabine Rosén driver behandlingscentret HälsoPorten i hjärtat av Stockholm där ett 20-tal kropps- och samtalsterapeuter arbetar tillsammans.

Erik Dybäck

Erik Dybäck

Erik Dybäck

Erik är oerhört praktisk och pedagogisk och är mycket värdefull som  lärare i anatomi/fysiologi i vår yrkesutbildning, för att skapa försåelse för hur en frisk kropp och en sund rörelse fungerar. Som kinesiolog på praktiken kommer du många gånger möta det motsatta, en männsika i obalans och med smärta. Kunskap behöver omsättas i praktiken för att bli kompetens, och när man utövat sådan länge blir det till djup erfarenhet. Erik kommer på ett mycket praktiskt sätt förmedla sin kroppsliga kunskap så att du tillsammans med oss andra på skolan kan omsätta den till din kompetens och egna erfarenhet! Här är några ord från honom:

”På Balance City arbetar jag som Head Coach i CrossFit, Personlig tränare, Gruppträningsintruktör och massageterapeut. Mitt arbete går framförallt ut på att hjälpa mina kunder till anpassad, inspirerande och utvecklande träning – oavsett om det är genom individuell träning eller i mindre grupper.
Det jag främst ser fram emot med att arbeta som lärare på skolan, är att få lära ut grundläggande anatomi i ett verklighetsförankrat perspektiv med fokus på aktiverings- och rörelsemönster – precis som vi är skapta att fungera i vardagen och vid fysisk aktivitet.”

Mia Dalle Näf

mia-dalle-naf

Mia Dalle Näf

Mia är vår huvudlärare  i strukturell kinesiologi på kinesiologiutbildningen. Hon har lång erfarenhet och många utbildningar i bagaget. Utöver stor kompetens har Mia fantastiska händer och ett stort hjärta. Det känns fantastiskt att ha henne med i lärarteamet. Här är några ord från henne:

”Jag heter Mia Dalle Näf och gick grundutbildningen i Svenska Kinesiologiskolan 2004-2006, kompletterade 2012 med studier till Akupraktor. Jag är också Medicinsk Massageterapeut, Laserterapeut, Lymfmassageterapeut och Energimassör utbildad på Axelsons Gymnastiska Institut där jag även studerat Basmedicin, steg 1-3.

Jag arbetar till viss del med massage ute på företag och driver min egen praktik www.tagenpaus.nu i Bromma.

Jag brinner för mitt yrke – att kunna hjälpa människor att hitta balans och styrka i livet. Jag lärde känna Sabine under en kinesiologikonferens i Stockholm 2010 som jag var med att arrangera och kände direkt att jag ville jobba med henne. Hon har allt jag värdesätter hos en terapeut – en bred och gedigen kunskap om struktur, akupunktur och västerländsk medicin. Dessutom en stor känslighet, lång erfarenhet av behandlingar och en förmåga att se hela människan.

Chansen att få vara med att sprida kinesiologin som är en fantastisk terapi som förenar modern vetenskap med gammal mänsklig kunskap känns oerhört inspirerande!”

© Copyright - Sabine Education FREJGATAN 32, T-ODENPLAN, STOCKHOLM 08-740 60 30