Fantastisk, helt grymt, guld värt- det är några av omdömena eleverna ger den unika praktikhelgen

I helgen 10-12 maj 2019 hade eleverna som påbörjade sin yrkesutbildning i januari i år sin första praktikhelg. Tre hela dagar då de arbetar som team självständigt med att prova det de lärt sig i teorin av Sabine på riktiga klienter.

Klienterna har alla möjliga problem som de hoppas få lite hjälp med under en 60 minuters elevbehandling. Det kan vara ryggproblem, sömnsvårigheter, magont, ja listan kan göras lång.
I samband med att klienten bokar en elevbehandling, får klienten fylla i ett formulär och berätta om vilka problem de hoppas kunna få hjälp med.

Jag bokade en behandling, fyllde i vad jag behövde hjälp med och när det var min tur visades jag in i ett mysigt behandlingsrum på Hälsporten vid Odenplan och möttes av tre lyhörda och omtänksamma blivande Kinesiologer. En av dem skulle behandla mig och de andra två sitta med och studera och ifall det behövdes, vara rådgivande.  Innan de tog emot mig hade de suttit och planerat en preliminär undersökning med muskeltest och behandling med balansering efter vad jag hade beskrivit var problemet.

Under hela praktikhelgen jobbar eleverna i team om tre. Man byter team varje dag, så man kommer att arbeta med olika personer under helgen.  Det här upplägget gör att kunskapsutbytet blir stort, eleverna har olika förkunskaper de kan dela med sig av. Varje dag tar teamet emot tre klienter. En var som de får arbeta med. Tillsammans får de alltså följa undersökning och behandling av tre klienter om dagen, nio under hela helgen. Konceptet med teamarbete och praktik med riktiga klienter är unikt för Sabine Rosén Utbildningar. Det är enormt uppskattat av eleverna. Det fullkomligt lyste om dem när de summerade dagen sittande tillsammans med sina block där de förde journal.

För mig som klient var det också en unik upplevelse. När annars har man tre terapeuter som, koncentrerar sig på att hitta lösningen på mitt problem? Det var också intressant att få följa processen, höra hur de diskuterade sig fram att hitta problemet och välja åtgärd. Att de tre sedan samarbetade så fint och spred en sådan varm och omtänksam energi i behandlingsrummet, det var en fin upplevelse.

Jane

Lotta Palmrot, massageterapeut och kinesiologielev
Det är så otroligt bra med den feedback man får från de i teamet. Vissa saker ser man ju inte själv. Både den feedback man får under själva behandlingen, men framförallt efteråt, när vi diskuterar behandlingen. Det är en sådan styrka att vi alla tre sett samma sak och kan diskutera det. Dessutom får man lära sig så mycket av varandra.

Kasia Sundblom, massageterapeut och kinesiologielev
Det är så lärorikt, jag har lärt mig så mycket på de här dagarna. Bara att sitta med i behandlingsrummet  och se på hur andra arbetar är guld värt. Vi arbetar alla så olika, gör olika kopplingar, men det vi har gemensamt är att vi alla vill hjälpa andra. Tänk att få se på när andra behandlar, det får man aldrig någon annanstans.  Vilka grymma tjejer jag arbetat med. Det är som att få plocka det bästa ur en godispåse!

Erik Dybäck, personlig tränare, massageterapeut och kinesiologielev
Det har varit otroligt lärorikt att träffa klienter med riktiga problem. Fantastiskt att vi är tre stycken som arbetar tillsammans. Det gör en trygg och lugn och man får hjälp att förstå. Dialogen efter behandlingarna har varit grymt bra.  Det har också varit bra att se andra behandlingssätt.

Esmé Alexander, yogalärare och kinesiologielev
Det har varit ett väldigt fint samarbete och fina möten med klienter. Det har också blivit tydligt att man kan mycket mer än man tror. Stödet i gruppen har varit det bästa. Det har gett så mycket att se tre olika sätt att behandla på. Vi har lärt oss av varandra och gett varandra feedback.

Carina Rosenblad, sjuksköterska och kinesiologielev
Det varit ett fint samarbete och så lärorikt att diskutera och arbeta i team med riktiga klienter. Det hjälper en att hitta sitt eget sätt att arbeta på. Jag ser fram emot att kunna hjälpa de patienter jag möter i mitt yrke på fler sätt.