Specialutbildning för dig som är Yrkesutbildad Kinesiolog på SRU

Nu kära kinesiologer, utbildade hos oss på skolan, har vi en toppenkurs på gång! Flera av er har efterfrågat fördjupningskurser på kranosacrala tekniker, eftersom denna terapiform är enkel men samtidigt kan ge så ”häftiga” upplevelser.

Kursen är motsvarande första steget på den Yrkesutbildning för Karaniosakral terapi som kommer erbjudas via SRU våren 2025. Den är anpassad till att du redan har haft en kraniosakral introduktionskurs tillsammans med Maria Laurila sedan tidigare. I stora drag så kommer du efter denna kurs komma kunna arbeta med det kraniosakrala protokollet för ”hela kroppen”.

 

Om kursen Kraniosakral terapi steg I, ”Kroppens kraniosakrala system”

Denna kurs utgör kst-utbildningens fundament både praktiskt och teoretiskt. Här kommer du att få lära dig ett komplett behandlings protokoll som påverkar och spänner av alla de strukturer som berör och omger nervsystemet. Viktiga strukturer som t.ex. atlaskotan, membranen som omger hjärna och ryggmärg samt kranieben, ansiktsben, ländrygg och bäcken, kommer att undersökas och behandlas.

När ni nu hittills har använt några grundtekniker från materialet på Yrkesutbildning till Kinesiolog, så var dessa anpassade till att ni också arbetat med kinesiologitekniker rund huvud/käke som tex tapping, hypothalamus setpoints och käkledsbehandling. Skillnaden nu är alltså att dessa grundtekniker och många fler ”vävs in” i sitt kraniosakrala sammanhang, där du kommer arbeta med vävnad i hela kroppen.

Hur kan jag använda det jag lär mig, för att förstärka mina behandlingar efter kursen?

Efter den här kursen på 4 dagar så kommer du att kunna ge en hel kraniosakral behandling med möjlighet att läka och lindra stress och andra åkommor

Du får utökad förståelse av det autonoma (självreglerande) nervsystemet vilket – som du vet – är en mycket viktig del av hur kraniosakral terapi verkar. Vi lägger tonvikt på både teoretisk och praktisk kunskap så du blir trygg i att använda de djupgående tekniker som stimulerar kranienervernas funktion. Dessa nerver spelar en avgörande roll för människans förmåga att fungera i sociala sammanhang och har stor påverkan på avslappningsförmåga och energiresurser.

DATUM:
4 dagar uppdelat på 2 kurshelger

21-22 oktober 2023

25-26 november 2023

Lördag 10-18, Söndag 9-17

PLATS:

HälsoPorten, Frejgatan 32

Pris: 6.400 (exkl.moms)

Om anmälan: så snart som möjligt så vi får en idé om vi kan köra den med er och boka upp lokaler och lärare. Minst 6 personer och som mest 16.

Lärare: Ann-Kristin Ahola

Material och kursutveckling: Nilla Forsberg

Kursanmälan

Om Ann-Kristin Ahola

Började sin utbildning till Kraniosakral Terapeut på Wishing Well år 2012, och har under tre års tid gått alla kurser som skolan erbjuder. Hon har under ytterligare tre år gått parallellt med huvudläraren som lärarassistent och har sedan 2018-2019 börjat att ta över undervisningen på skolan då Nilla Forsberg kommer att ägna sig åt andra projekt.

Ann-Kristin är ansvarig för den 1-åriga utbildningen till Biomekanisk Kraniosakral terapeut, samt för år 2, behandling av energi- och organsystemen.

Ann-Kristin Ahola har arbetat som Taktilterapeut i 20 år och även undervisat i Taktil Stimulering i 10 års tid. Hon är också utbildad inom Medial healing, Rosenmetoden, Akupressur och Reiki. Hon driver sedan många år företaget Oasen i egna lokaler i Haninge centrum.

Om Nilla Forsberg

Nilla Forsberg driver sedan 2008 Wishing Well, ett utbildningscenter för Biomekanisk Kraniosakral terapi, Polaritetsterapi med de fem elementen, Organmassage samt Meridianterapi.  Hon arbetar som utbildningsanordnare, huvudlärare och kursutvecklare på skolan i egna lokaler i Enskede, Stockholm.

Hon har 30 års erfarenhet av olika holistiska terapier som t.ex. Kraniosakral terapi, Shiatzu-massage, Polaritetsterapi och Reiki. Hon är utbildad till Svensk massageterapeut på KomplementärMedicinska högskolan i Malmö och Intuitiv massageterapeut på Axelssons i Stockholm.

Hon har studerat Biomekanisk Kraniosakral terapi och Organmassage på Stanley Rosenberg Institut i Köpenhamn. och även certifierats som lärare i Kraniosakral terapi.

Under 10 års tid reste hon jorden runt för att upptäcka andra kulturer samt studera olika holistiska terapier. Hon har varit bosatt i Thailand i 3 år där hon arbetade som Kraniosakral terapeut och lärare på en klinik på ön Koh Pha-ngan.

© Copyright - Sabine Education FREJGATAN 32, T-ODENPLAN, STOCKHOLM 08-740 60 30