• Reflexologi Kurser on-line

Smärta & rörelse, Matsmältning och Stress

Utbildningsledare på alla våra temakurser i reflexologi är Pa Sandberg

Aktuella on-linekurser:

Under hösten 2020 håller Pa Sandberg tre kursdagar on-line

Reflexologi/zonterapi är en behandlingsform som aktiverar kroppens olika system via tryck och massage av punkter och zoner på och under fötterna. Behandlingen löser upp spänningar och blockeringar i muskler, bindväv, nervsystem, blodcirkulation, m.m. Kurserna går igenom tre vanliga problemområden:

1. Smärta och rörelse 31/10

2. Matsmältning 21/11

3. Stress 12/12

Vi pratar om symtom, tänkbara orsaker/samband, och går igenom behandlingstekniker. Vi tittar på olika reflexologipunkter som du kan använda i din praktik eller hemma. Vi kommer också att se hur de tre olika områdena faktiskt påverkar varandra.

Det är en fördel om du gått grundkurs i reflexologi eller har kunskap inom liknande behandlingsformer. Eftersom kursen är digital får du ”behandla” på dina egna fötter, men du kan med fördel anlita någon vän eller familjemedlem att klämma på.

Kursdag 1. Smärta och rörelse 31/10- 2020

Smärta kan ha många orsaker. Faktiska skador, överbelastning, förslitning och inflammation. Smärta kan var hormonellt eller psykologiskt betingad. Smärta i sig finns inte fysiologiskt utan är en signal – ett brandlarm – om att kroppen vill skydda sig. Men ibland är det falsklarm, då är det svårt att hitta någon exakt orsak. Men smärtan finns där likväl. De här olika perspektiven kommer vi prata om, och du kommer få exempel på zoner och punkter att behandla, samt perspektiv på hur man kan tänka kring smärtans orsaker. Eftersom kursen är digital får du ”behandla” på dina egna fötter, men du kan med fördel anlita någon vän eller familjemedlem att öva på.

Kursdag 2. Matsmältning 21/11-2020

Matsmältningen börjar redan i munnen och fortsätter hela vägen till tjocktarm/ändtarm. På vägen spjälkas maten i olika etapper. För det mesta fungerar det av sig själv, men med modern livsstil finns det många sätt att få grus i maskineriet. Vi pratar om matsmältningens delar, vanliga problemområden och enkla sätt att underlätta matsmältningen. Framförallt får du konkreta tips på punkter och zoner för att behandla matsmältningsapparaten.

Eftersom kursen är digital får du ”behandla” på dina egna fötter, men du kan med fördel anlita någon vän eller familjemedlem att öva på.

Kursdag 3. Stress 12/12 2020

Stress påverkar alla kroppens alla funktioner, inklusive Smärta, rörelse och matsmältning, som vi gått igenom de två tidigare kursdelarna. Stress hanteras och behandlas ofta ur ett psykologiskt perspektiv Det synsättet är missvisande. Under den här dagen kommer du att få en hel del nya perspektiv på vad stress egentligen är, dess funktion och vad det faktiskt gör med kroppen.  Du får också konkreta tips  på punkter och zoner som lugnar, balanserar och lossar spänningar.

Eftersom kursen är digital får du ”behandla” på dina egna fötter, men du kan med fördel anlita någon vän eller familjemedlem att öva på.

Våra korta temakurser i reflexologi är både för dig  som privatperson som vill lära dig några enkla tekniker att använda på dig själv och familjen i vardagen, och för dig som redan arbetar som terapeut och vill bredda din verktygslåda med enkla men effektiva tekniker för foten. Att gå en av våra korta temakurser kommer att ge dig en bild av vilka möjligheter yrket kan ge dig.  Skolan planerar framöver för en yrkesutbildning i reflexologi – zonterapi – fotrörelse.

Dina fötter är del av din kropp. Samma kropp som lever ditt liv. Det går inte att skilja på de sakerna. Så när vi stärker foten med tryck, massage och rörelse, sätter vi fart på hela kroppens nätverk av nerver, blodkärl, bindväv och muskler.

”Fötter är rörelse, rörelse är liv. Hur vi rör oss är faktiskt hur vi lever våra liv.”

Anmäl dig direkt till kurser

Datum: hösten 2020 : 31/10, 21/11, 12/12
Tid: 9-11 och 11.30-13.30
Plats: On-line över nätet
Förkunskaper: Inga
Kostnad: 950 kr + moms per kursdag
Utbildningsledare: Pa Sandberg

Välkommen

0 + 2 = ?

© Copyright - Sabine Education FREJGATAN 32, T-ODENPLAN, STOCKHOLM 08-740 60 30