Delta i Mild Detox i maj

2-6 maj: Mild detox tillsammans med våra 14 elever på Yrkesutbildning till Kinesiolog

Du som gör denna detox lite i efterhand, ha så kul, vi låter texten ligga uppe maj ut😊

Recept på grön drink för detox och immunförsvar

Upplägg:

Under 5 dagar gör vi en MILD detox, med målsättning att skapa cirkulation av Qi (energi) och lymfa i kroppen, samt ge stöd för de organ som sköter utrensning. Vill man, så går det ju också bra att under dessa dagar reflektera lite extra kring ”vad vill jag säga ja till i mitt liv”, och såklart då också ge utrymme för detta, genom att svara på frågan ”vad behöver jag avsluta och säga nej till”?

  • Handla upp mat som är basbildande och därmed stödjer ”avgiftning” i kroppen. Den maten är i stora drag grönsaker i alla dess former. Tänk GRÖN mat och gröna blad, så får du extra mycket klorofyll och magnesium.
  • Från tisdag den 2a maj, skippa: såklart allt tillsatt socker… utöver det spannmål och alkohol. Ta bort mejeri (undantag yoghurt och annat mjölksyrat). Kaffe – gör som du tycker med det.
  • Lägg till vatten, gärna i te-form så du inte kyler ned dig (cirka 2 cl/kroppsvikt är en riktlinje – typ 6 glas vatten brukar man landa på). Oavsett varmt eller kallt vatten så kan du i glaset/koppen blanda i droppar av några örtextrakt som stöder leverns och njurarnas funktion. Några örter/grönsaker bra för levern är maskros och kronärtskocka, i ”matform” eller som örtextrakt. Alla typer av kålsorter är också bra, svavlet i dessa stöder leverns stora avgiftningsväg, sulfation.
  • Stötta din lymfcirklation, med 5 min djupandning per dag och ta en 15 min promenad varje dag. Det kommer göra skillnad! Du kan också addera in en ört, Pau DÁrco, i ditt vatten.
  • Få i dig mängder med färgrik mat. Konkret, få till upplägget på en tallrik så att hälften eller 3/4 är varma tillagade rätter av mycket grönsaker, alternativt god sallad (men kyl inte ned dig om det är kallt ute), och sedan låter du resten av tallriken innehålla riktigt goda och kvalitativa proteiner (animaliska eller vegetariska). Gör dig tjänsten att skippa halvfabrikat. Njut av mat, människor, färger och lätta måltider🌸 Addera in en gröndrink/smoothie ifall det passar dig.

Frågor på det? Du hittar mycket info om olika örter som stödjer leverns och lymfans funktion på hemsidan och webshopen TotalVital. Det finns en kostnadsfri pdf där att ladda ned ”Örtmedicin, naturens läkande kraft”. Och framför allt finns det ett formulär där du kan ställa eventuella frågor. Alla de förslag på örter och grönsaker som finns längst bak i pdfén kan användas som grönsaker i din matlagning eller som örtextrakt. Örtextrakten – i form av droppar eller kapslar – finns där på TotalVital och med dessa är det lite lättare att få i sig rätt aktiv dos.

SVAR på frågor: skolan kör en ”live” varje dag på Facebook, där vi under eftermiddagen/kvällen samlar upp samtliga frågor som kommit in via formuläret på TotalVital.se (se ovan), och fördjupar oss i ämnena vår, energi, leverfunktion, hälsa mm.

😊 OBS! Att bjuda in DIG till denna detox var en idé jag, Sabine, fick i förra veckan då vi i klassen ”Yrkesutbildning till Kinesiolog”, började förbereda klassens gemensamma detox. Detta gör att informationen och upplägget inte är tillrättalagt och superproffsig – däremot så räknar jag med att du får energi, känner dig upplivad och kan få inspiration via skolan.

Ha det gott därhemma!

Sabine

  1. Kort film om leverns funktion och förberedelse till detox.
© Copyright - Sabine Education FREJGATAN 32, T-ODENPLAN, STOCKHOLM 08-740 60 30