Emelie Andersen- varenda liten del i kroppen har betydelse

Emelie Andersen driver Emelies kroppsvård i Haninge. 2016 gick hon den första klassen på Sabine Rosén Utbildningars yrkesutbildning till kinesiolog. Sedan dess har hon blivit kvar och efter examen vidareutbildat sig och arbetat som lärarassistent och koordinator. Nu kommer hon även att vara mentor för klassen som startar 6 februari 2021.

Emelie Andersen har varit intresserad av kroppsterapi ända sedan hon var liten. Redan som tioåring fick hon en massagebehandling i födelsedags present och sedan har hennes väg mot ett yrke som kroppsterapeut varit det enda hon velat. Direkt efter att hon tagit studenten 2008 tog hon jobb på en förskola för att samla ihop tillräckligt med pengar för att kunna gå tre yrkesutbildningar: friskvårdskonsult, massageterapeut och zonterapeut.  

Emelie hade under tiden själv fått hjälp med egna problem av kinesiologer. Hon började bli allt mer intresserad av vad det yrket kunde ge. Hon fick syn på en annons om en introkurs i kinesiologi hos Sabine Rosén Utbildningar och anmälde sig. Det visade sig bli helt rätt val.
– Jag kände att utbildningen direkt stämde ihop med de tre värdeord jag hade i mitt företag: glädje, närvaro och utveckling.

Efter introkursen började Emelie på yrkesutbildningen. Den har varit ett stort lyft för hennes verksamhet. Under utbildningen, innan hon tagit sin examen, hade hon nästan fördubblat sin omsättning.

– Jag fick så många bra tekniker för att testa och behandla. Det gjorde att jag mycket snabbare kunde hjälpa mina kunder. Det i sin tur ledde till att jag fick allt fler rekommendationer och kunder.

Emelie tycker utbildningen var väldigt bra.
– Det finns en sådan värme från lärarna i skolan och en stor kunskap  och erfarenhet. De är verkligen experter på det de gör.

Smärtproblematik är något som Emelie behandlat speciellt mycket. Både långvarig och kortvarig smärta.
– Redan efter att jag hade gått introduktionskursen och lärt mig tre tekniker för smärta i axel, så kunde jag hjälpa min kompis. Hon hade haft ont i sin axel i över ett år. På tio minuter fick jag bort låsningen och hon blev smärtfri.

När en kund kommer till Emelie första gången så går Emelie noggrant igenom de problem kunden har, även sådant som kunden kanske tycker är så litet att det inte spelar någon roll. Men det gör det.
– Minsta del samspelar och är en del av helheten i kroppen. Genom kinesiologin har jag lärt mig så mycket om hur detta samband i kroppens alla system fungerar.

Efter examen 2017 gick Emelie vidare och fick bli lärling i Sabine Roséns speciellt utvecklade sambandstänk: Spine Body Flow kinesiology.
– Jag fick lära mig så mycket med Sabine som mentor. Nu kommer jag att få vara mentor för den nya klassen 2021. Det ska bli så roligt att få föra vidare allt det jag fått lära mig av alla underbara lärare på skolan.