Förkunskaper för Kinesiologisk utbildning

Din viktigaste förkunskap att ta med dig in på utbildningen är livserfarenhet. För att ta till dig ny kunskap och få förståelse för nya tekniker, kommer vi på skolan lägga väldigt stor vikt vid att du hittar ditt sätt att använda kinesiologi. Kinesiologitekniker är till för att både kartlägga obalanser och att korrigera dessa. Effekten har inverkan på både det fysiska och psykiska välmåendet. Yrkesutbildning till Kinesiolog – klinisk inriktning kommer förmedla många handgripliga strukturella tekniker att använda för dig som jobbar i friskvårdsbranchen antingen som tränare eller som terapeut. Det är alltså en stor fördel om du redan är utbildad i anatomi och fysiologi – men inget krav.

MINSTA möjliga nivå av kännedom om kroppen och dess rörelsefunktion är att du kan göra en helkroppsmassage för hemmabruk. För att möjliggöra detta innan kursstart av yrkesutbildningen har vi lagt in en sådan utbildning, läs mer om helkroppsmassage.

Vi har också tagit fram en 3 dagars mini-kurs i Kinesiologi för dig som vill testa om utbildningen är något för dig.

Du är VARMT VÄLKOMMEN att kontakta oss, så ringer Sabine Rosén upp dig personligen för att du ska kunna ta ställning om hur yrkesutbildningen kan anpassas till dig!